SCIENTIA   A tudomány magyar honlapja©
A tudományról Segédeszközök a kutatáshoz Hasznos kapcsolók tára Ismeretterjesztés Fórum

Két gondolkodó, két kéz - és a tudomány

Raffaello Athéni iskola c. festményén a bal oldalon álló, idősebb Platón jobb kezével fölfelé, az eszmék egére, míg a jobb oldalon álló fiatal Arisztotelész  - szintén jobbjával - a földre mutat.

E két kézmozdulatban benne vannak a tudomány legalapvetőbb kérdései, addigi (eddigi?) összes sikere és kudarca, a világ dialektikája, kétarcúsága, a yin és a yang ellentéte, kiegészítő jellege. A két alak az őket körülvevő embercsoporttal ugyanakkor sugallja a tudomány több más alapvető jellemzőjét és erényét is: a szabad vélemény-nyilvánítás lehetőségét és szükségességét, az együttgondolkodás lehetőségét és szükségességét, a gondolkodás nehézségeit - olykor kínjait -, de szépségeit is.

A honlapunkon baloldalt felül található ikonnal szeretnénk mindig arra emlékeztetni:
a tudomány a közös gondolkodás művészete.
 A webmesternek az alábbi címre lehet üzenetet küldeni:

Impresszum: A www.SCIENTIA.hu honlap fenntartásának célja az, hogy a tudomány és kutatás végzését megkönnyítse hazai információk elérésének megkönnyítésével. Ennek érdekében portálunkon olyan kapcsolók sokaságát helyeztük el, amelyek segítségével a látogató hozzájuthat az őt érdeklő, a tudománnyal és kutatással kapcsolatos információhoz. Ezen kívul több dokumentum is található a tudomány és a kutatás témaköréből. A témaköröket illetően igyekeztünk az alábbiakat feldolgozni: oktatás, kutatás (research), kutatóintézetek, kutatás-fejlesztés, fejlesztés, múzeumok, egyetemek, iskolák, folyóirat, könyv, műszer, szótárak, lexikon, mértékegységek, mérés, hipotézis, elmélet, angol-magyar szótár, tudás, ész, intelligencia, újság, középiskola, nyelvkönyvek, nyelviskolák, nyelvtanulás, nyelvtanár, tanszék, intézet, ismeretterjesztés, kommunikáció, szabadalom, prezentáció, előadás, tudományos írásmű, logika, athéni iskola, tudományos iskola, prezentáció, tanóra, konferencia, workshop, méting, tudományos ülés, tudományos konferencia. Társlapunk a klímaváltozás egyes kérdéseivel foglalkozó honlap.